Het is heerlijk wonen in ons huis aan de Penningkruid in Parckweide. We hebben veel ruimte voor ons gezin en de warmtepomp zorgt zowel in de zomer als in de winter voor een aangename temperatuur. Met name in de zomer is het heerlijk dat het systeem het huis kan koelen.

Eerder gebouwd in Bodegraven

Parckweide Fase 1

Na Parckweide fase I, gaat De Raad Bouw in 2020 verder met Parckweide fase II.

Parckweide fase I bestaat uit 35 eengezinswoningen en zijn gesitueerd in een groenachtig gebied. Deze groene omgeving is prettig voor jong en oud. In fase II wordt de wijk uitgebreid met 72 duurzame eengezinswoningen. Beide fases sluiten goed op elkaar aan, zodat het één geheel gaat worden.

Bewoner aan het woord

In gesprek met een bewoner van Parckweide Fase 1

Hoelang woon je al in Parckweide?
Op 11 juli 2016 ontvingen we de sleutel en vanaf 20 augustus 2016 wonen we in Parckweide. We woonden op dat moment al in Bodegraven en waren vanuit een huurwoning op zoek naar een koopwoning, met een (grote) voorkeur voor nieuwbouw.

Hoe ervaar je het om hier te wonen?
Het is heerlijk wonen in ons huis aan de Penningkruid. We hebben veel ruimte, doordat we beneden hebben uitgebouwd en ook de eerste verdieping en de zolder bieden voldoende ruimte aan ons gezin. De warmtepomp zorgt zowel ’s zomers als ’s winters voor een aangename temperatuur. Met name in de zomer is het heerlijk dat het systeem het huis kan koelen.

Wat vind je van de omgeving?
Bodegraven ligt midden in het groene hart. Ik trek er regelmatig op de racefiets op uit en dan is het echt genieten van de natuur en de stilte rondom Bodegraven. Bodegraven als dorp biedt voldoende faciliteiten op het gebied van winkels, (sport)verenigingen en recreatie.

Duurzaam & comfortabel

De woningen zijn uitgerust met een warmtepompsysteem voor de verwarming en koeling. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem en is veel duurzamer dan gasverwarming. Het zorgt bovendien voor een heerlijk aangenaam klimaat in de woning. In de winter verwarmt de vloerverwarming de woning. Het mooie van dit systeem is dat het ’s zomers een omgekeerde werking heeft en zorgt voor koeling, zodat er in de woning altijd een behaag­lijke temperatuur is.

Drieman Makelaardij

Net als bij Parckweide Fase 1 is Drieman Bodegraven Garantiemakelaars is uw makelaar in Bodegraven. Drieman Garantiemakelaars is al jaren een begrip in Bodegraven. Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging voor makelaars, de NVM. Met een team van ervaren professionals staan onze medewerkers altijd voor je klaar. Wil je meer informatie over Parckweide Fase 2? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Kom je ook wonen in Parckweide?

Scroll naar boven