Architect vertelt

Op een unieke locatie in Nieuw-Vennep hebben wij, met onze gedeelde visie en expertise 19 woningen ontworpen die de charme van het dorpse leven representeren. Deze woningen weerspiegelen de visie van de stedenbouwkundige van de gemeente Haarlemmermeer. De woningen zijn onderverdeeld in twee blokken. Het ene blok bevindt zich parallel aan het bestaande appartementengebouw, terwijl het andere blok haaks hierop is ontworpen en zich aansluit op de Madeliefstraat. De opvallende gevel van dit laatste blok is door ons verrijkt met een bijzondere uitbouw, waarbij de entree stijlvol aan de kopgevel is geplaatst.

Architect Ruud van der Kroft

In onze visie op individuele expressie hebben wij elke woning voorzien van een zinken dakkapel aan de voorzijde, een accent dat de unieke identiteit van elke woning versterkt. Deze dakkapel is ontworpen om enigszins voor de gemetselde voorgevel uit te steken. Dit draagt bij aan het karakter van het ontwerp. Door de berging aan de voorzijde te plaatsen, hebben we de tuinruimte geoptimaliseerd voor bewoners.

De locatie

Onze keuze voor deze specifieke locatie werd mede ingegeven door de unieke vorm ervan, waarbij de weg niet doorloopt. Dit zorgt voor minimale doorgang en garandeert dat alleen bestemmingsverkeer de rustige sfeer kan verstoren. Met dit in gedachten hebben wij het openbare gebied vormgegeven als een “hofje”, waarbij alles zich op één niveau bevindt en uniforme straatstenen zijn gebruikt. Dit resulteert in een open, ruimtelijke en gastvrije omgeving waarin groene ruimtes zijn gemaximaliseerd. Bovendien krijgen bewoners de vrijheid om hun stukje groen aan de voorzijde naar eigen wens in te vullen.

Binnen elk huis hebben we innovatie met comfort gecombineerd: een open plattegrond met een centraal geplaatste trap vergroot de ruimtelijkheid. De bovenverdieping is zowel praktisch als flexibel, met standaard twee slaapkamers en een badkamer. Al met al, hebben wij een woonomgeving gerealiseerd die het dorpse karakter omarmt en belooft een heerlijke plek te worden om te wonen.

Vragen? Kom in contact met de makelaar

Heeft u een vraag over de woningen van De Madelief? Klik dan op onderstaande button om naar de contactpagina te gaan. Onze medewerkers staan klaar om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Scroll naar boven